Naar cookieinstellingen
Millefeuille van Tom

Millefeuille gebakjes van Tom Vanholder

Het duurde even voordat Tom Vanholder in de Heel Holland Bakt-tent op gang kwam, maar toen hij eenmaal op stoom was bakte hij iedereen voorbij en schopte het zelfs tot de finale. In Tijd voor MAX maakt hij millefeuille gebakjes met rood fruit. Wilt u het bladerdeeg niet zelf maken, gebruik dan kant-en-klare.

Ingrediënten:

Van het bladerdeeg:

  • 250 gram bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 140 milliliter water
  • 5 gram zout
  • 250 gram boter (koud)

Van de Zwitserse room:

  • 500 milliliter volle melk
  • 3 eidooiers
  • 100 gram kristalsuiker
  • 45 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 milliliter slagroom
  • 40 gram poedersuiker

Van de frambozencoulis:

  • 250 gram diepvries frambozen
  • schepje kristalsuiker naar smaak
  • 2 gelatine blaadjes

Decoratie:

  • frambozen en ander rood fruit
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Van het bladerdeeg:

  • Maak een deeg door de bloem, water, zout en de 50 gr boter te mengen tot dit goed homogeen gemengd is. Omwikkel met folie en leg in koelkast voor minimaal 30 min.
  • Neem de 200 gr boter, en rol dit tot een vierkant van 20x20cm uit tussen twee vellen bakpapier. Leg koel weg
  • Neem deeg uit de koeling en rol dit uit (gebruik bloem om te bestuiven) tot een strook van 40x20cm. Leg de plak boter er bovenop, en vouw het deeg er over heen. Rol vervolgens uit en vouw het deeg in drie delen op. Draai een kwartslag en rol opnieuw uit en vouw op in drie delen. Leg in koeling om te rusten (30 min).
  • Herhaal de stap van het uitrollen, opvouwen, een kwartslag draaien, opnieuw uitrollen en opvouwen nog 2 keer. Met telkens voldoende rusttijd in de koeling ertussen.
  • Na laatste maal: rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 4-5mm en snijd hieruit rechthoekjes van 5x10cm.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (hete lucht), en leg de bladerdeegvierkantje en -rondjes op een bakplaat op een bakpapier. Dek af met bakpapier.
  • Plaats bakplaat in over en plaats een bakrooster er net boven (2cm) om overmatig rijzen van de het balderdeeg te beperken.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak gedurende 20-25 min tot goudbruin.

Van de Zwitserse room:

  • Maak banketbakkersroom door de melk, 3 eidooiers, maïzena en 100 gr kristalsuiker, samen met het opengesneden vanillestokje, onder voortdurend roeren aan de kook te brengen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp uit en voeg toe aan de banketbakkersroom.
  • Stort op een bakplaat, dek af met huishoudfolie en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de 40 gr poedersuiker lobbig.
  • Klop de afgekoelde banketbakkersroom goed door en meng met de slagroom.

Verwarm voor de frambozencoulis de suiker en de frambozen en pureer wanneer warm. Week de gelatine blaadjes in koud water en laat smelten in de hete frambozenpuree. Haal door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen en opstijven.

De opmaak:

  • Spuit met een spuitzak met een ronde gladde spuitmond toefjes Zwitserse room op een rechthoekje bladerdeeg.
  • Snijd een rechthoekje bladerdeeg diagonaal door, en plaats 1 driehoek als dakje bovenop de room.
  • Spuit hiertussen puntjes van de frambozen coulis.
  • Decoreer met verse aardbeien en blauwe bessen.

(Bron: Ton Vanholder. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.