Mie met Chinese kool en omeletreepjes
Voor een omelet heeft u niet veel nodig en het is ideaal, en voedzaam, om van alles mee te combineren. Soms wordt aan de geklutste eieren nog wat melk, room of kaas toegevoegd. Maar over het algemeen heeft een omelet niet meer dan een snufje peper en zout nodig. Sandra maakt omeletreepjes met mie en Chinese kool.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 50 gram eiermie
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- 1 puntpaprika
- 0,5 Chinese kool
- 2 el sojasaus
- 1 eetlepel hoisinsaus
- peper, zout
- 50 gram cashewnoten
- 3 eieren
Bereidingswijze:
Bereid de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook. Schil en rasp de gember. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne reepjes. Verwarm een scheut olie in de wok en bak de knoflook, gember en rode peper circa 1 minuut. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunnen repen. Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten. Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne repen. Voeg de kool toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de soja- en hoisinsaus toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de mie toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.
Verhit een koekenpan. Rooster de cashewnoten in de droge koekenpan circa 3 minuten. Laat afkoelen op keukenpapier.
Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan van de cashewnoten en bak de omelet in circa 4 minuten gaar. Laat de omelet op een bord glijden, rol op en snijd in dunne reepjes.
Verdeel de mie over borden. Leg er de omeletreepjes op en bestrooi met de cashewnoten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mooi recept en superlekker. Alleen 1 dingetje. De ‘heetheid’ van een spaanse peper wordt niet weggenomen door de pitjes, deze zijn op zich smakeloos, te verwijderen maar door het verwijderen (afschrapen) van de witte zaadlijsten aan de binnenkant van de peper. Om deze te kunnen zien moet de peper eerst (in de lengte) opengesneden worden.
Lekker eenvoudig gerecht.
Wat voor mes gebruikt u bij het koken?