Meiraap-kabeljauwcurry
Meiraap, de naam zegt het al een beetje, wordt geteeld in het voorjaar. Ze worden ook wel meiknolletjes genoemd. Het is lang een vergeten groente geweest, maar is echt weer helemaal terug van weggeweest. Hij smaakt pittig, fris zoet en ziet eruit om op te eten! Sandra maakt meiraap-kabeljauwcurry.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram pandanrijst
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 duimgrootte gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 400 gram meirapen
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 150 gram kabeljauw
- 1 limoen
- zout, peper
- 0,25 bosje koriander
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Schil en rasp de gember. Fruit de ui, knoflook, peper en gember circa 2 minuten. Voeg de komijnpoeder en kurkuma toe en bak circa 1 minuut mee.
Snijd de onder- en bovenkant van de meirapen en snijd de meirapen in blokjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk en vissaus toe. Snijd de kabeljauw in grote stukken en leg ze op de curry. Laat circa 4 minuten met de deksel op de pan garen. Rasp en pers de limoen boven de wok. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander en voeg toe.
Verdeel de rijst over borden en verdeel hier de curry over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sandra,
Bedankt voor je lekkere recept van vandaag.
Helaas Kun je in deze tijd van het jaar nergens meiraap kopen.
Wat kan ik als alternatieve groente gebruiken I.p.v. Meiraap?
Graag een reactie.
M.vr.gr. Fred Vis.
Ik heb vandaag 28 juni op de markt in Vlissingen Meiraapjes gekocht,
Zal zeker op andere markten lukken.
Met vriendelijke groet,
Ytten