Massaman curry met kip
Publicatiedatum: 5 november 2015
Ingrediënten:
- 400 gram kipfilet
- 250 milliliter kokosmelk
- 50 gram gebakken pinda’s
- 100 gram uien
- 200 gram aardappels
- 25 gram Tamarinde
- 2 eetlepels massaman curry
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels vissaus
- 6 eetlepels olie
Bereiding:
Knijp de tamarinde uit in het water tot dat het diksap wordt. Of gebruikt 2 el van kant en klaar oplossing.
Schil de aardappels en kook voor 15 min. in water, giet het af en zet het apart.
Bak op laag vuur de massaman curry pasta met olie, kaneelstok en steranijs tot ze goed met elkaar mengen.
Voeg dan de kokosmelk, uien en aardappels toe. Zet vuur op midden/hoog stand en breng het aan de kook.
Doe de kippendijfilet erbij en laat het door koken tot het gaar is.
Strooi de gebakken pinda’s en breng het ook smaak met vis saus, suiker en tamarinde.
(Bron: Noi Pia-Ud van Thais koken met Noi)