Masoesa alesi van Joyce
Publicatiedatum: 30 november 2015
Ingrediënten:
- 500 gram rijst
- 1 zakje gele masoesapoeder
- gerookte kippenbouten
- 2 teentjes knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 3 bouillonblokjes
- tomaten puree
- 1 verse peper
- 6 eetlepels olie
- nootmuskaat naar smaak
- peper en zout naar smaak
Voor de kip Ketchap:
- 8 stuks kippendijfilet ongeveer 4 stukjes snijden
- 4 eetlepels Helen ketjap zoet/zout
- 2 eetlepels zoute ketjap (a label)
- 1 theelepel geraspte gember
- 1/2 theelepel witte peper
- 2 grote lepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel tomaten puree
Voor de gebakken bananen:
- 2 rijpe bakbananen
- zonnebloem of olijfolie
Bereiding:
Snijd de gerookte kip in kleine stukken of verwijder het vlees van het bot. Bak de stukken vlees in een pan met wat olie aan.
Voeg de ui, tomaat, knoflook en de bouillonblokjes toe en bak mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk en een 1/2 liter water bij het mengsel en laat 10 minuten stoven. Proef het kooknat. Breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
De gewassen rijst toevoegen samen met een zakje gele masoesapoeder. Het mengsel goed omscheppen. De masoesa alesi op een laag vuur laten koken. Zodra de rijst is gekookt, de verse peper boven op de rijst leggen.
Na een half uur de rijst voorzichtig omscheppen en zachtjes laten doorkoken tot masoesa alesi gaar is.
Voor de gebakken banaan:
Snijd de banaan in plakjes. Verhit (zonne)bloemolie in een pan en bak de plakjes banaan goud bruin.
(Bron: Joyce van Joyce Food Corner)