marshmallows

Marshmallows van Robèrt van Beckhoven

Zelf marshmallows maken is leuk om te doen en makkelijker dan u misschien denkt. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten kunt u aan de slag. Robèrt heeft een recept voor zijn ‘wolkjes van eiwit’ voor u.

Ingrediënten:

  • 250 + 25 g suiker
  • 175 g water
  • 18 g glucose
  • 100 g eiwit
  • 15 g gelatine
  • likeur naar keuze (optioneel)
  • poedersuiker of gemalen kokos (optioneel)

Extra nodig:

  • steelpan
  • keukenthermometer
  • keukenmachine met garde
  • vierkant kader van ca. 30 x 30 cm
  • siliconen bakmatje

Bereidingswijze:

Week de gelatine voor gebruik in ruim koud water. Liefst zo lang mogelijk, maar minimaal een uur. Maak de suikersiroop door 250 g suiker met het water en de glucose in een steelpan te koken tot 120 graden. Heeft u geen thermometer? Houd dan goed in de gaten wanneer het suikerwater begint te koken en laat het daarna nog ca. 2 minuten doorkoken. Klop ondertussen in de keukenmachine het eiwit op met 25 g suiker. Neem de suikersiroop van het vuur zodra hij de juiste temperatuur heeft bereikt en giet hem langzaam en voorzichtig bij het eiwit, terwijl de keukenmachine blijft draaien. Voeg ook de gelatine toe (niet uitknijpen) en laat het mengsel koud kloppen (kamertemperatuur). Voeg eventueel naar smaak likeur toe.

Bekleed de bodem van het kader met een siliconen matje en bestuif licht met poedersuiker. Stort de marshmallowmassa uit in het kader en bestuif de bovenkant met poedersuiker of kokos. Laat afkoelen en minimaal 1 uur opstijven in de koelkast (liever nog een hele nacht). Los de marshmallow uit de vorm: snijd eventueel de zijkanten los en keer het kader om boven de werkbank. Snijd de massa in marshmallows van het gewenste formaat. Rol de marshmallows eventueel nog door een decoratie, bijvoorbeeld poedersuiker of gemalen kokos.

marshmallows

Tip: Het is lekker om de marshmallows op smaak te brengen met een likeurtje. Robèrt gebruikt bijvoorbeeld graag anijslikeur.

Tip 2: In plaats van een vierkante bakplaat, kunt u ook een vierkante of rechthoekige bakvorm gebruiken. Of de suikermassa na het koken in doppen op een siliconen matje spuiten.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto’s: Tijd voor MAX en Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie