Marsepeinen tulpjes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 23 maart 2018
De lente is begonnen. En bij de lente denken we aan voorjaarsbloemen. Robèrt maakt marsepeinen tulpen. Het is een beetje oefenen om te maken, maar dan zet u wel iets moois en feestelijks op tafel.
Ingrediënten (voor 10 stuks):
- 250 gram marsepein
- groene, oranje en rode kleurstof
- 10 chocoladecupjes
Extra nodig
- muffinvorm, bekleed met papieren cupcakevormpjes
- tandenstoker
- keukenschaar
Bereidingswijze:
Verdeel de marsepein in tweeën. Kleur de ene helft groen met groene kleurstof. Verdeel de andere helft van de marsepein nog eens in tweeën en kleur de ene helft rood en de andere helft oranje.
Begin met de blaadjes van de tulpen. Rol kleine bolletjes van de groene marsepein en vorm die voorzichtig tussen je handpalmen tot een druppelvorm. Knip de smalle punt van de druppels één keer een klein stukje in, tot ongeveer 1/3. Vouw de ontstane puntjes een stukje naar buiten.
Ga voor de bloemen hetzelfde te werk: rol kleine bolletjes van de oranje en rode marsepein en vorm die voorzichtig tussen je handpalmen tot een druppelvorm. Knip de smalle punt van de druppels 2 keer kruislings een klein stukje in, tot ongeveer 1/4. Vouw de ontstane puntjes een klein stukje naar buiten.
Zet de bloemblaadjes op de chocoladecupjes en steek er een tandenstoker in. Steek vervolgens de bloemhoofdjes op de prikkers.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)