Duur 12:31
Gepubliceerd op 11 september 2017

Marokkaanse groentenstoof

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Het bevat soms wel meer dan 20 verschillende soorten kruiden waaronder piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat en kurkuma. Het wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse gerechten, maar ook in gerechten uit het Midden-Oosten. Mounir gebruikt ras al hanout door zijn Marokkaanse groentenstoof.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 2 tomaten
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 wortel
  • 1 blikje kikkererwten ( 150 gram)
  • peper, zout
  • 1/4 bosje munt
  • Turks/Marokkaans brood

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de ras el hanout toe en verwarm circa 1 minuut mee.

Schil de wortel. Snijd de tomaten, aubergine, courgette en wortel in kleine blokjes en voeg toe. Voeg water toe zodat de groente net onder staat en stoof met de deksel op de pan circa 20 minuten.

Spoel de kikkererwten uit en voeg toe. Hak de munt fijn en bestrooi over de groente. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer