Marmercake
Marmercake klinkt misschien wel een beetje ‘ouderwets’ maar het is nog altijd hedendaags lekker. Lekker bij een kopje thee of koffie, of gewoon zomaar.
Ingrediënten:
- 100 gram boter (+ extra om in te vetten)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram ei (ongeveer 2 eieren)
- 100 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- 12 gram cacaopoeder
Nodig:
Cakeblik van 500 gram
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint. Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag. Neem ongeveer eenderde van het beslag (ongeveer 120 gram), zeef hier de cacao boven en spatel het er doorheen.
Verdeel de helft van het blanke beslag in het cakeblik. Verdeel vervolgens al het donkere beslag over het blanke beslag. Verdeel vervolgens het laatste deel van het blanke beslag over het donkere beslag. Vermeng de twee beslagen kort door elkaar met de achterkant van een lepel, om een marmereffect te creëren en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Geniet ervan!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ziet er goed uit, maar een bakvorm van 500 gram zegt mij niks, wat is de afmeting van de bakvorm?
Ik heb een bakvorm van 30cm lang en 10cm breed, nu is mijn vraag is dit dezelfde?
Welke hoeveelheden moet ik voor mijn bakvorm aanhouden?
Alvast bedankt
Hallo Hans,
Met interesse kijk in naar jouw uitzending!
Ik wil je een compliment geven over de manier hoe jij de recepten overbrengt .Je bent duidelijk in je uitleg en je bent heel enthousiast !!Jij zou een prima leraar zijn!!!!!!
Succes met jouw programma!!!!
Ziet er zeer goed uit!
Ga ik zeker maken.
Ik ben het eens met
Mischja, je bent inderdaad een goede leraar.
Succes nog en bedankt!