Naar cookieinstellingen
Duur 15:29
Gepubliceerd op 12 november 2021

Mango-Griekse yoghurttaart

Deze mango-Griekseyoghurttaart is lekker voor bij de thee of koffie, maar ook als dessert. De fris-zoete smaak van de mango laat zich uitstekend combineren met de romige, licht zure smaak van de Griekse yoghurt. Elizabeth maakt de bodem van havermout en amandelmeel.

Ingrediënten:

  • 30 ml kokosolie
  • 45 gram havermout
  • 45 gram amandelmeel
  • 20 gram honing
  • 3 rijpe mango’s
  • 1 citroen
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 45 gram kristalsuiker
  • 10 gram gelatinepoeder + 0,5 theelepel gelatinepoeder
  • 1 eetlepel koud water

Extra nodig:

  • Springvorm van 18 cm doorsnee
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Smelt de kokosolie. Maal de havermout en amandelmeel in de keukenmachine kort tot een semi grove kruimelige consistentie. Voeg de honing en kokosolie toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Doe het mengsel in de springvorm en druk alles goed aan met een lepel. Laat circa 30 minuten in de vriezer opstijven.

Schil de mango’s en verwijder de pitten. Doe 2 mango’s in de keukenmachine en pers er circa 1,5 eetlepel citroensap boven. Pureer het vruchtvlees en het citroensap tot een gladde puree. Doe 250 gram mangopuree in een kom en bewaar de rest (circa 125 gram) voor de topping.

Mix de Griekse yoghurt en de suiker in een kom met de mixer.

Doe 5 milliliter koud water in een vuurvast kommetje, voeg de 10 gram gelatinepoeder toe en laat circa 5 min staan. Verwarm de gelatine een paar seconden in de magnetron of au bain-marie tot de gelatine helemaal is opgelost. Meng 4 eetlepels mangopuree door de gelatine, en voeg het vervolgens toe aan de rest van de mangopuree. Meng alles goed door elkaar. Spatel de mangopuree door de Griekse yoghurt tot alles goed gemengd en u geen yoghurt meer ziet. Schenk de mango-yoghurt op de bodem in de springvorm en laat circa 3,5 uur opstijven in de koelkast.

Doe 5 milliliter koud water in een kom, voeg de halve theelepel gelatinepoeder toe en laat 5 minuten staan. Verwarm de gelatine een paar seconden in de magnetron of au bain-marie tot de gelatine helemaal is opgelost. Meng de gelatine met de rest van de mangopuree en meng goed. Zeef de mangopuree. Verdeel de mangopuree gelijkmatig over de taart en laat nog circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Ga met een heet mes langs de rand van de taart en haal de springvorm van de taart. Snijd de rest van de mango in blokjes en plakjes en versier de taart ermee.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Michiel58 says:

    Gelatineblaadjes werken veel makkelijker dan poeder!
    En de schaal met yoghurt had wel wat verder schoongemaakt kunnen worden.

    anjo54 says:

    fantastisch recept het bloemen van de gelatine poeder ging prima en het eindresultaat mag er wezen

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.