Makkelijke pizza van Turks brood
Af en toe pizza is heerlijk. En met wat u erop doet kunt u eindeloos variëren. In plaats van pizzadeeg (of bladerdeeg) is een pizza van Turks brood ook nog eens erg makkelijke en snel te bereiden. Sandra maakt een pizza van Turks brood en doet er onder andere tomaat, courgette, salami en mozzarella op.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 klein Turks brood
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 150 milliliter water
- 1 theelepel oregano
- peper, zout
- 100 gram salami (plakjes broodbeleg)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 mozzarellabol
- 75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer het brood horizontaal, zodat je twee ronde platte pizzadelen hebt. Bestrijk beide helften met olie en bak circa 5 minuten in de oven.
Verwarm een scheutje olie in de pan. Pel en hak de knoflook en fruit circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg het water en de oregano toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de broden uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Verdeel hier de salami over. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken. Snijd de bovenkant van de paprika en haal de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de paprika in ringen. Snijd de tomaten in dunne plakken en verwijder eventueel de zaadjes. Verdeel de groente over de salami. Scheur de mozzarella en verdeel over de broden. Rasp de kaas en bestrooi over de broden. Bak de pizza’s in circa 20 minuten.
Serveer de pizza’s op grote schaal en rasp er dan eventueel nog wat extra kaas over en bedruppel met wat olijfolie.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De recepten zijn altijd heel aantrekkelijk, maar waarom wordt er zoveel zout toegevoegd ?
Er wordt brood, kaas en salami gebruikt, dan hoef je echt verder geen zout toe te voegen.
erg lekker, maar ik maak deze pizza’s nu met de Magioi bodems van bloemkool of courgette