maiskoekje

Maiskoekje van Jonneke de Zeeuw en Djehoshua Sahetapij

Culinair-expert Jonneke de Zeeuw, beter bekend als Mooncake, is in Limburg op zoek gegaan naar en culinaire parel. Ze is uitgekomen in Maastricht. Daar is een Molukse stichting begonnen met het koken van traditionele familierecepten. Want de Molukse keuken is nog relatief onbekend en daar mag wat Jonneke en Djehoshua Sahetapij verandering in komen. In Tijd voor MAX maken ze diverser gerechten waaronder sambal basa (gestoofd rundvlees) en ajam kare (kippendijen in kerriesaus) en maiskoekjes. Van de maiskoekjes hebben we het recept.

Ingrediënten:

  • 500 gram zelfrijzend bloem
  • 2 eieren
  • 500 milliliter melk
  • 3-4 blikjes mais
  • 1 bosje selderij
  • 4 lente-ui
  • 50 gram maggi
  • 50 gram ketoembar (korianderzaad)

Bereidingswijze:

Meng de melk, eieren en bloem en klop dit tot een mooi glad beslag dat heel langzaam van de lepel afglijdt (het mag niet blijven plakken aan de lepel). Pureer de helft van de mais en doe dit bij het beslag. Voeg vervolgens de andere helft van de mais toe. Snijd de selderij en lente-ui fijn en voeg dit toe aan het beslag. Breng het beslag op smaak met maggi en ketoembar.

Bakken:

Giet zonnebloemolie in een koekenpan totdat u een laagje van 2 centimeter olie heeft en verhit deze tot 180 graden.  Pak met een eetlepel een volle schep beslag en leg deze voorzichtig in de pan. Verspreid het beslag als u plattere koekjes wilt hebben. Bak beide kanten totdat ze goudbruin zijn en haal ze dan uit de pan.

(Bron: Djehoshua Sahetapij)

Geef een reactie