Macedoine Russe

Ingrediënten:

  • snijbonen
  • spruitjes
  • bloemkoolroosjes (of broccoli)
  • aspergepunten
  • doperwten
  • wortelen
  • aardappelen
  • bietjes
  • champignons
  • augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olie
  • azijn
  • kervel
  • dragon
  • peper & zout

Van de groenten ongeveer een kop per groente.

Bereiding:

Snijd de snijbonen in ruitvorm.

Blancheer (even de kook er over) snijbonen, spruitjes, bloemkoolroosjes, aspergepunten, doperwten in water met wat zout. Laat de groenten uitlekken.

Snijd de wortels in plakjes en blancheer in bouillon met een beetje suiker. Doe de wortels en groenten in een schaal.

Snijd de aardappels in blokjes en blancheer deze in bouillon. Snijd de bietjes in blokjes. Voeg de aardappels en bietjes aan de schaal met groenten toe.

Snijd de champignons in stukjes en blancheer in azijn. Voeg de champignons toe aan de schaal met groenten, aardappelen en bietjes.

Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg deze samen met 1 eetlepel kappertjes toe aan het groenten mengsel.

Marineer de salade met olie, azijn, kervel en fijngehakte dragon. Breng op smaak met peper en zout.

(Bron: Lizet Kruyff)

Geef een reactie