Naar cookieinstellingen
Macarons van Robèrt van Beckhoven

Macarons van Robèrt van Beckhoven

De reeks Heel Holland Bakt Nog een keer zit erop. De winnaar is Gwenn die onder andere met zijn opera taart de jury wist te overtuigen. De technische opdracht in de finale was: maak macarons. Geen eenvoudige klus zo bleek. Daarom maakt Robért ze in Tijd voor MAX nog een keer. 

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 150 stuks amandelen
  • 150 gram poedersuiker
  • 130 gram eiwit
  • 220 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 2 kleurstoffen (naar wens)

Voor de vulling:

  • 250 gram chocolade
  • 75 gram gepureerde frambozen
  • 50 gram melk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 145 graden.
  • Leg 2 spuitzakken met spuitmondje ø 10 klaar.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als hulpmiddel kunt u kleine rondjes op de onderkant van het bakpapier tekenen, zodat al de macarons even groot worden.

Van de vulling:

  • Hak de chocolade in stukjes en doe in een kom.
  • Kook de melk en de frambozen in een pannetje.
  • Giet de warme melk met frambozenpuree bij de witte chocolade.
  • Roer goed door tot een geheel en laat opstijven in de koelkast.

Van het beslag:

  • Maal de amandelen fijn. Hoe fijner hoe beter, maar pas op dat de olie niet vrijkomt, want dan heeft u amandelpasta.
  • Voeg de poedersuiker toe en maal weer fijn.
  • Spatel 65 gram eiwit door het amandel-poedersuiker mengsel.
  • Halveer het mengsel en geef beide delen een andere kleur (naar keuze) met kleurstof.
  • Spatel opnieuw rustig door.
  • Breng 200 gram suiker met het water aan de kook tot 120 graden.
  • Doe ondertussen de andere 65 gram eiwit in de kom van een staande mixer.
  • Begin met het opkloppen van het eiwit als de suikersiroop 113 graden is en voeg de overige 20 gram suiker geleidelijk toe.
  • Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe aan het eiwit, zodra deze 120 graden is.
  • Zet de mixer in de hoogste stand en blijf doorkloppen tot u een mooie glanzende meringue heeft.
  • Halveer de meringue en macroneer elk deel met een gekleurd deel beslag.
  • Doe elk beslag in een spuitzak en spuit mooie macarons op de bakplaat.
  • Bak de macarons in 14-15 minuten af.
  • Haal ze direct na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze verder afkoelen.

De opbouw:

  • Doe de vulling in een spuitzakje.
  • Vul elke macaron met de vulling.
  • Gebruik 2 verschillende kleuren koekjes per macaron.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / Heel Holland Bakt)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.