Macarons van Robèrt van Beckhoven

Macarons van Robèrt van Beckhoven

De reeks Heel Holland Bakt Nog een keer zit erop. De winnaar is Gwenn die onder andere met zijn opera taart de jury wist te overtuigen. De technische opdracht in de finale was: maak macarons. Geen eenvoudige klus zo bleek. Daarom maakt Robért ze in Tijd voor MAX nog een keer. 

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 150 stuks amandelen
  • 150 gram poedersuiker
  • 130 gram eiwit
  • 220 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 2 kleurstoffen (naar wens)

Voor de vulling:

  • 250 gram chocolade
  • 75 gram gepureerde frambozen
  • 50 gram melk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 145 graden.
  • Leg 2 spuitzakken met spuitmondje ø 10 klaar.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als hulpmiddel kunt u kleine rondjes op de onderkant van het bakpapier tekenen, zodat al de macarons even groot worden.

Van de vulling:

  • Hak de chocolade in stukjes en doe in een kom.
  • Kook de melk en de frambozen in een pannetje.
  • Giet de warme melk met frambozenpuree bij de witte chocolade.
  • Roer goed door tot een geheel en laat opstijven in de koelkast.

Van het beslag:

  • Maal de amandelen fijn. Hoe fijner hoe beter, maar pas op dat de olie niet vrijkomt, want dan heeft u amandelpasta.
  • Voeg de poedersuiker toe en maal weer fijn.
  • Spatel 65 gram eiwit door het amandel-poedersuiker mengsel.
  • Halveer het mengsel en geef beide delen een andere kleur (naar keuze) met kleurstof.
  • Spatel opnieuw rustig door.
  • Breng 200 gram suiker met het water aan de kook tot 120 graden.
  • Doe ondertussen de andere 65 gram eiwit in de kom van een staande mixer.
  • Begin met het opkloppen van het eiwit als de suikersiroop 113 graden is en voeg de overige 20 gram suiker geleidelijk toe.
  • Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe aan het eiwit, zodra deze 120 graden is.
  • Zet de mixer in de hoogste stand en blijf doorkloppen tot u een mooie glanzende meringue heeft.
  • Halveer de meringue en macroneer elk deel met een gekleurd deel beslag.
  • Doe elk beslag in een spuitzak en spuit mooie macarons op de bakplaat.
  • Bak de macarons in 14-15 minuten af.
  • Haal ze direct na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze verder afkoelen.

De opbouw:

  • Doe de vulling in een spuitzakje.
  • Vul elke macaron met de vulling.
  • Gebruik 2 verschillende kleuren koekjes per macaron.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / Heel Holland Bakt)

Geef een reactie