Naar cookieinstellingen
macarons van Robèrt van Beckhoven

Macarons in een glas van Robèrt van Beckhoven

Volgens Robèrt van Beckhoven is het geheim van goede macarons een goed recept. En dat heeft hij hierbij voor u. U kunt ze zo eten of mooi presenteren, bijvoorbeeld in een glas. 

Ingrediënten

Voor de macarons

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 60 + 60 gram eiwit
  • 200 + 15 gram suiker
  • 50 gram water
  • Kleurstof (optioneel)

Extra nodig voor de macarons

  • Spuitzak
  • Keukenthermometer
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier

Voor de vruchtencrémeux

  • 100 gram vruchtenpuree
  • 85 gram suiker
  • 100 gram ei
  • 150 gram boter, in blokjes
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water

Extra nodig voor de vruchtencrémeux

  • Plasticfolie
  • Spuitzak
  • Glazen naar keuze

Bereidingswijze

Van de macarons

Maak een broyage door het amandelmeel te mengen met de fijne kristalsuiker. Voeg eventueel kleurstof toe en roer er vervolgens 60 gram eiwit doorheen. Kook het water met 200 gram suiker tot 120 °C. Klop de tweede 60 gram eiwit luchtig; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 15 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Voeg het hete suikerwater toe aan de opgeklopte eiwitten, terwijl de machine blijft draaien en laat de massa al kloppende een beetje afkoelen, maar niet helemaal koud kloppen. Spatel met de hand de broyage door het eiwitschuim. Spuit met de spuitzak rondjes beslag van 3-5 cm op de bakplaat. De koekjes rijzen niet in de oven, dus u kunt ze redelijk dicht op elkaar spuiten. Bak de macarons op 170 °C, circa. 10 minuten.

Van de vruchtencrémeux

Breng de vruchtenpuree samen met de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur. Roer de eieren door de puree terwijl u heel goed blijft roeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de massa al roerende rustig verwarmen tot er binding ontstaat (circa. 80 °C). Neem de pan van het vuur, voeg de blokjes boter toe en roer door tot ze volledig zijn opgenomen door de warme massa. Los de gelatine (niet uitknijpen) al roerend op in de lauwwarme massa. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om vel-vorming te voorkomen.

Afwerking

Spuit met de spuitzak een laagje crémeux op de helft van de macarons. Dek af met de resterende macarons. Plaats de macarons in mooie glazen naar keuze.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.