Macarons
Publicatiedatum: 14 april 2014
Ingrediënten:
Macarons
- 200 gram (gezeegde) poedersuiker
- 200 gram (gezeefde) amandelpoeder
- 2 x 75 gram eiwit
- 50 milliliter water
- 200 gram suiker (voor het suikerwater)
Vulling framboos / pistache
- 60 gram poedersuiker
- 90 gram amandelpoeder
- 90 gram zachte boter
- frambozenjam of pistachepasta
Bereiding:
Macarons
Verwarm de overn voor op 170 °C.
Doe de 200 gram suiker en 50 milliliter water in een steelpannetje en verwarm deze langzaam. Houd met de suikerthermometer de temperatuur in de gaten.
Doe 75 gram eiwit in een grote kom (goed ontvetten!). Als de thermometer in het suikerwater 105 °C aangeeft, de eiwitten stijfkloppen.
Als de thermometer in het suikerwater 118 °C aangeeft, het suikerwater bij het geklopte eiwit gieten en door blijven kloppen totdat de merinque lauw is.
Voeg de poedersuiker en het amandelpoeder samen. Voeg daar de andere 75 gram eiwit aan toe. Roer met een pannenlikker door elkaar totdat er een homogeen geheel ontstaat.
Voeg vervolgens de helft van de merinque toe aan het poedersuiker/amandelpoeder mengsel en blijf roeren.
Daarna de rest van de merinque toevoegen en het mengsel glad roeren totdat het gaat glanzen en als een lint van de pannenlikker loopt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak (met gladde mond, diameter 12) en spuit de macarons op de bakplaat.
Laat de macarons 15 minuten liggen totdat er een klein vliesje op zit.
Bak de macarons af in 10-13 minuten in de oven. De macarons zijn klaar als ze van het bakpapier loslaten.
Vulling framboos / pistache
Doe alle ingrediënten (en dan of de frambozenjam of de pistachepasta) in een kom en roer goed door elkaar.
Doe in een spuitzak. Spuit het mengsel op de platte kant van de macaron en doe er een macaron bovenop (ook met de platte kant.
(Bron: Meike Schaling)