Macaroni van toen
Publicatiedatum: 17 februari 2015
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 grote ui
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje smac in blokjes gesneden (of 150 gram achterham in blokjes)
- 250 gram elleboogjes macaroni
- 2 eieren
- geraspte kaas
- fijngesneden augurken
- peper en zout naar smaak
- eventueel sambal en maggi
Bereiding:
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan en fruit de ui en paprika.
Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de hamblokjes of smac toe en schep om.
Doe de gekookte macaroni erbij en houdt het geheel op een laag pitje warm. Doe de deksel hiervoor op de pan.
Bak vervolgens de eieren.
Serveer de macaroni op een bord met daarop het gebakken ei. Zet op tafel een schaaltje met de geraspte kaas en in stukken gesneden augurken.
Mag de macaroni pittiger? Doe er dan een theelepeltje sambal op!
(Bron: Esmee Scholte)