Naar cookieinstellingen
Macaron

Macaronhart van Robèrt van Beckhoven

De zachte, zoete smaak van een macaron is voor de liefhebber niet te versmaden. En omdat ze zo lekker zijn, maakt Robèrt een macaronhart met Zwitserse room ertussen.

Ingrediënten (voor 1 stuk):

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 60 + 60 gram eiwit
  • 200 + 15 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • roze kleurstof

Voor de Zwitserse room:

  • 200 milliliter melk
  • 20 gram suiker
  • 20 gram custardpoeder
  • merg van ½ vanillestokje
  • 150 milliliter slagroom
  • 10 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water

Voor de frambozenvulling:

  • 1 potje frambozenjam

Voor de garnering:

  • 50 gram poedersuiker
  • 500 gram frambozen

Extra nodig:

  • 2 spuitzakken met glad spuitmondje
  • thermometer
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • zwarte stift

Bereidingswijze:

Van de macarons:
Meng het amandelmeel met de fijne kristalsuiker; dit noemen we een broyage. Voeg de roze kleurstof toe en roer er vervolgens 60 gram eiwit doorheen. Zet apart.

Kook het water met 200 gram suiker tot 120 ⁰C.

Klop de 2e 60 gram eiwit luchtig in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 15 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Voeg het hete suikerwater toe aan de opgeklopte eiwitten terwijl de machine blijft draaien en laat de massa al kloppende een beetje afkoelen, maar niet helemaal koud kloppen. Spatel met de hand het broyagemengsel door het eiwitschuim.

Teken met zwarte stift 2 grote harten op het bakpapier en draai het bakpapier om. Vul een spuitzak met het macaronbeslag en spuit 2 harten en 4 macarons van 3-5 cm Ø op de bakplaat. Bak de macarons op 170 ˚C, ca. 18-20 minuten. Laat afkoelen.

Van de Zwitserse room:
Klop de slagroom op met 10 gram suiker en zet koel weg.

Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk stapsgewijs toe. Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

Verwarm de gelatine met een klein beetje aanhangend water tot hij is opgelost en roer door de opgeklopte slagroom.

Klop de afgekoelde banketbakkersroom los. Roer eerst een beetje van de slagroom erdoor en vervolgens ook de rest. Laat kort opstijven in de koelkast.

De afwerking:
Besmeer de binnenkanten van de macaronharten met frambozenjam.

Zet langs de buitenrand van één van de harten een rij frambozen. Spuit in het midden een laag Zwitserse room, verdeel er wat frambozen overheen en spuit dan nogmaals een laag Zwitserse room. Dek af met het andere macaronhart. Spuit 5 toefjes Zwitserse room op de bovenkant en decoreer met framboosjes en 2 kleine macarons.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.