Loempia’s met wittechocoladecrème van Robèrt
Publicatiedatum: 3 maart 2017
Robèrt maakt loempia’s. Geen hartige, maar zoete. Robèrt is eerlijk om te zeggen dat ze bol staan van de calorieën, maar ze zijn overheerlijk!
Ingrediënten (ca. 12 stuks):
- 25 gram custardpoeder
- 20 gram suiker
- 200 milliliter melk
- 70 gram witte chocolade, in stukjes
- citroenrasp naar smaak
- 3 vellen filodeeg
- handje hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
- 1 eiwit, losgeklopt
- 1-2 mandarijnen
- 100 gram bramen
- 50 gram suiker
- 50 milliliter water
Bereidingswijze:
Van de wittechocoladecrème:
Meng het custardpoeder met de suiker. Breng de melk aan de kook en meng een beetje van de melk door het custardmengsel. Giet dit weer terug bij de melk in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en meng er de chocolade en citroenrasp doorheen. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Van de loempia’s:
Snijd het filodeeg in vieren en bestrijk de randjes licht met losgeklopt eiwit. Roer de wittechocoladecrème los en spuit op elk stukje filodeeg een lijntje crème. Verdeel er wat stukjes hazelnoot over en leg er een partje mandarijn op. Vouw het filodeeg dicht tot een loempia en bak de loempia’s goudbruin in een frituurpan op 180 ⁰C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Maak een vruchtenpuree van de bramen (maal ze in een blender en druk de puree daarna eventueel door een zeef). Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de bramenpuree toe. Laat de coulis afkoelen.
Serveer de loempia’s met de bramencoulis als dip.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)