Linzensoep met avocado van Ellemieke
Publicatiedatum: 9 december 2015
Ingrediënten:
- 1 theelepel kokosolie
- 1 rode uit
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram rode linzen
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- verse koriander
- geschild stukje gember
- 1/2 theelepel gemalen citroengras
- 2 (gistvrije) groentebouillonblokjes
- 1 avocado
- sap van een halve limoen
- zwarte sesamzaadjes
- chiazaad
- olijfolie
Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie en 1 theelepel kokosolie in een soeppan.
Fruit de fijngesneden uit en knoflook. Voeg de linzen en kruiden toe en schenk er 1 liter water bij. Doe de gember, citroengras en het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Schep de soep in een kom en doe er stukjes avocado in. Sprenkel wat limoensap erover en strooi er wat sesamzaadjes en chiazaad over.
(Bron: Ellemieke Vermolen uit het boekje Happy Food)