Duur 12:48
Gepubliceerd op 25 april 2018

Linzenburgers met gestoofde snijbonen

Dat een hamburger alleen uit vlees bestaat, is al lang niet meer zo. Er zijn verschillende variaties om een heerlijke vegetarische burger te maken. Zoals deze van Mounir van linzen. De havermout en het ei zorgen dat de linzen binden. Mounir serveert bij de linzenburgers gestoofde snijbonen en notenrijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram notenrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram snijbonen
  • peper, zout
  • 1 blikje linzen (à 160 gram)
  • 1 ei
  • 60 gram havermout
  • 3 theelepels komijnpoeder

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook.

Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de helft van de uien en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en een flinke scheut water. Snijd de puntjes van de snijbonen en snijd de snijbonen in ruitjes van circa 2 centimeter. Voeg toe en stoof met de deksel op de pan circa 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de linzen af en doe in een hoge maateker. Voeg het eitje, de havermout, de rest van de ui en knoflook en de komijn toe en pureer grof tot een massa. Breng op smaak met peper en zout en kneed zes kleine burgers. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Verdeel de rijst over borden. Schep hier de snijbonen over en serveer met de burgers.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    JennyJ says:

    Vanavond gemaakt en is absoluut voor herhaling vatbaar, heerlijk!

Bekijk ook

Meer