Duur 13:20
Gepubliceerd op 30 april 2018

Met linzen gevulde paprika en gestoofde prei

De paprika is niet alleen hartstikke gezond en zit vol vitamine C, u kunt hem ook op verschillende manieren eten. Rauw, door de salade bijvoorbeeld, in stukjes door een gerecht, maar hij is ook smakelijk om te vullen. Sandra vult de paprika met linzen en serveert er gestoofde prei en rijst bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (a 160 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 puntpaprika’s
  • peper, zout
  • 30 gram geraspte jonge kaas
  • 1 grote prei
  • klontje boter
  • snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Spoel de linzen goed uit en voeg met de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat circa 5 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en vul ze met de linzenvulling. Bestrooi met de kaas en bak circa 15 minuten in de oven.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Verwijder de eerst laag van de prei en snijd de zijkant iets in, zodat je makkelijk de binnenkant kunt wassen onder de kraan. Snijd de prei in stukken van circa 5 centimeter. Fruit de prei circa 5 minuten. Voeg een klontje boter en een scheutje water toe en stoof met de deksel op de pan nog circa 5 minuten. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout.

Verdeel de rijst over borden. Schep hier de prei over en serveer met de gevulde puntpaprika.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer