Naar cookieinstellingen
liefdeshart

Liefdeshart van Anouk Glaudemans

Voor de kersverse winnaar van Heel Holland Bakt, Anouk Glaudemans, zijn het drukken tijden. Gelukkig heeft zij in haar drukke schema tijd gevonden om in Tijd voor MAX één van haar heerlijke taarten te maken. En omdat het Valentijnsdag is, maakt zij een Liefdeshart.

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 160 gram kristalsuiker
  • ¾ theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 150 milliliter karnemelk
  • 145 gram tarwebloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 8 gram bakpoeder

Van de stracciatella botercrème: 

  • 2 eiwitten
  • 105 gram kristalsuiker
  • 165 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram pure chocolade, zeer fijn gehakt

Van de frambozencrèmeux:

  • 150 gram diepvriesframbozen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • 45 gram suiker
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • citroenrasp van een halve citroen

Voor de decoratie:

  • 150 gram verse frambozen
  • 25 gram pure chocolade
  • eventueel goudpapier

Bereidingswijze:

Van de cake:

Mix de roomboter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het vanille extract en het zout toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed door.

Zeef de droge ingrediënten (De bloem, cacao, bakpoeder en maizena).

Zet de mixer lager en voeg afwisselend de karnemelk en de droge ingrediënten toe. Begin met de droge ingrediënten en eindig daar ook mee. Mix goed door. Doe het beslag vervolgens in een spuitzak.

Vet 5 hartvormpjes van 15 cm doorsnede in en bestuif met bloem. Vul ieder hartvormpje met 140 gram beslag. Zet de gevulde vormen op een rooster in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, stort op een rooster en laat volledig afkoelen.

Heft u geen hartvormpjes, gebruik dan een springvorm van 15 cm doorsnede en pas de baktijd aan naar ongeveer 35 minuten. Laat de cake geheel afkoelen en snijd in 3 even dikke lagen.

Van de stracciatella botercrème:

Meng de eiwitten samen met de suiker in een kom op een pan met heet water (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Klop tot dat de suiker geheel is opgelost. Haal het mengsel van de pan en mix de eiwitten tot een stevige meringue.

Voeg de boter in blokjes toe en klop het geheel 15 minute door tot een luchtige crème.

Breng de botercrème op smaak met de zeer fijn gehakte chocolade. Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje naar wens.

Van de frambozencrèmeux:

Week de gelatine een minuut of 20 in koud water.

Verwarm de diepvriesframbozen in een steelpannetje en pureer glad met de staafmixer.

Klop de eieren schuimig en voeg vervolgens de frambozenpuree al roerende toe aan de eieren. Giet het geheel terug in de steelpan en verwarm totdat het indikt (yoghurtdikte). Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe.

Voeg de boter in blokjes toe en roer goed door. Voeg de citroenrasp toe, roer door en laat de frambozencrèmeux afgedekt in de koelkast opstijven.

Klop de afgekoelde frambozencrèmeux luchtig met een mixer en doe in een spuitzak.

De opbouw:

Leg de 4 hartjes naast elkaar (of 2 lagen ronde cake). Spuit op de buitenste rand van de 4 hartjes toefjes stracciatella botercrème. Vul binnenin op met frambozencrèmeux en in stukjes gesneden verse framboos. Laat de 4 hartjes 15 minuten opstijven in de koeling.

Haal de hartjes uit de koeling en stapel de  hartjes op elkaar tot één groot hart. Leg het 5e hartje bovenop en decoreer naar wens met de stracciatella botercrème, de frambozencrèmeux en verse frambozen. Rasp pure chocolade op de bovenste laag. Presenteer op een plat bord, decoreer met een toef stracciatella botercrème en enkele frambozen.

(Bron: Anouk Glaudemans / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.