Naar cookieinstellingen
Liefdescakejes

Liefdes cakejes van Zeinab

Waar Zeinab Alhashime het meest van heeft genoten tijdens het Heel Holland Bakt-avontuur? Van de spektakelstukken. Lekker uitdagend en groots uitpakken. “Het vraagt veel van je creativiteit in het algemeen en daar hou ik van. Ik weet nog wel dat ik de allereerste spektakel opdracht maakte, die jurk van Madeleines!” In Tijd voor MAX maakt ze liefdes cakejes. 

Ingrediënten:

Voor de red velvet cake:

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 40 gram zonnebloemolie
  • 2,5 eieren, kamertemperatuur
  • 1 eetlepel vanille aroma (Dawn)
  • 1 theelepel rode kleurstof (Wilton red red, 28 gram per potje)
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 10 gram cacao poeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 250 milliliter karnemelk, kamertemperatuur

Voor de roomkaas mousse:

  • 300 gram roomkaas, koud
  • 275 gram slagroom, koud
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille aroma

Voor de bosvruchtenjam:

  • 150 gram bosvruchten (diepvries)
  • 60 gram geleisuiker speciaal

Voor de decoratie:

  • Bramen, frambozen, blauwe bessen, aardbeien

Bereidingswijze:

Van de red velvet cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Klop de roomboter, suiker en zonnebloemolie romig in de mixer op hoge snelheid, doe dit zeker 8-10 minuten.
  • Zet de mixer uit en schraap de zijkanten van de kom schoon.
  • Zet de mixer aan op lage snelheid en voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg de vanille aroma en de rode kleurstof toe en mix kort.
  • Zeef de bloem, maïzena, cacao poeder, zout en baking soda en voeg in delen toe aan het beslag, wissel af met de karnemelk.
  • Voeg de witte azijn toe aan het laatste beetje karnemelk en mix het beslag nog kort door. Zodra alle bloem is opgenomen is het goed.
  • Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 20×30 cm en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm op een taartrooster.
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Van de bosvruchtenjam:

  • Kook de bosvruchten met de geleisuiker voor een paar minuten.
  • Zeef de jam en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Van de roomkaas mousse:

  • Klop de roomkaas samen met de kristalsuiker tot een glad geheel.
  • Klop de slagroom er gelijkmatig doorheen.
  • Voeg de vanille toe en mix nog even kort door.
  • Zet koud tot gebruik.

De opbouw:

  • Snijd de red velvet cake door midden.
  • Smeer de onderste plak in met een laagje bosvruchten jam.
  • Verdeel de helft van de mousse op de met jam bestreken cake en leg de andere plak cake hierop.
  • Verdeel de andere helft van de mousse op de bovenkant van de red velvet taart en laat opstijven in de koelkast voor 1-2 uur.
  • Haal de red velvet taart uit de koelkast en snijd in kleine stukjes van bijvoorbeeld 3×3 cm.
  • Versier met het verse fruit.

(Bron: Zeinab. Foto ter illustratie: Shutterstock) 

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.