Naar cookieinstellingen
Lekkers

Lekkers voor de Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder het heerlijkste snoepgoed en lekkers. De koks van Tijd voor MAX en Bak mee met MAX hebben een heleboel inspiratie voor u. Wat gaat u maken?

Speculaas-lettertaart Sinterklaasavond

Een feestelijke traktatie die net een beetje anders is, dat is de speculaas-lettertaart naar het recept van Marieke de Korte. Met heerlijke speculaaskruiden en versierd met Sint snoepgoed.

Speculaas met geschaafde amandelen

Met geschaafde amandelen worden de speculaasjes van Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard nog lekkerder. En wist u dat u het deeg van speculaas weken in de koelkast kunt bewaren en dat het dan nog lekkerder wordt?

Rocky Road met pepernoten Sinterklaasavond

Deze lekkernij heeft het allemaal. Chocolade en pepernoten, maar ook allerlei extra’s zoals marshmallows, kokos en pistachenootjes. Anne-Marij de Koning heeft een lekker recept voor u samengesteld.

Taai taai en échte pepernoten

Tegenwoordig noemen we kruidnootjes vaak pepernoten, maar de echte pepernoten zijn gemaakt van dezelfde ingrediënten als taai taai. Robèrt van Beckhoven legt het verschil uit en met zijn recept maakt u eenvoudig zelf zowel taai taai als de echte pepernoten. Wilt u alleen taai taai maken, dan kunt u dit recept gebruiken van Robèrt.

Chocoladeletters Sinterklaasavond

Wilt u net als Hans Spitsbaard zelf wel eens proberen of u net zulke lekkere chocoladeletters kunt maken als die nu veel in de etalages liggen, dan heeft hij goede aanwijzingen voor u.

Gevulde speculaaskoeken

Ook gevuld speculaas is aan Hans Spitsbaard besteed. Hij heeft een grote pot speculaaskruiden in huis en gebruikt die voor allerlei verschillende recepten. Bij Tijd voor MAX heeft hij er gevulde speculaaskoeken mee gemaakt.

Gevuld speculaas Sinterklaasavond

Toch liever een groot stuk gevuld speculaas maken? Gebruik daarvoor dan het recept van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek. Rutger geeft ook nog een tip hoe u ervoor kunt zorgen dat het spijs in het speculaas nóg lekkerder wordt. Of maak de gevulde speculaas-blokjes van Robèrt van Beckhoven.

Speculaasbrokken

Ook speculaas zonder vulsel is niet te versmaden. René Jacobs van Jacobs Banket heeft een heerlijk recept voor speculaasbrokken. Voorzien van een klein beetje citroenrasp en mooie amandelen.

Borstplaat Sinterklaasavond

Vooral in de periode rondom Sinterklaas ligt de lekkernij borstplaat in de winkels. Maar u kunt het ook zelf maken met het recept van Robèrt van Beckhoven.

Feestelijke kruidnoten

Trek in kruidnoten, maar wilt u ze net nog een beetje feestelijker maken? Dan is het recept van Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Prok zeker wat voor u.

Speculaasjes en kruidnoten Sinterklaasavond

Heeft u trek in kruidnoten én speculaas, dan is dit recept van Robèrt voor u 2 vliegen in één klap. Met één en hetzelfde deeg kunt u namelijk beide bereiden.

Hartig gevuld speculaas

Robèrt van Beckhoven heeft zich door het gure weer laten inspireren en heeft een variant bedacht op gevuld speculaas: een hartige gevuld speculaas. De basis van het recept is een croûtedeeg gevuld met gehakt.

Onorthodoxe Sinterklaassoep Sinterklaasavond

Janneke Vreugdenhil maakt 1 keer per jaar een pan Hollandse erwtensoep, namelijk met Sinterklaas. Daarop heeft zij ook een variant bedacht, die geuriger en pittiger is, door het gebruik van rozemarijn, knoflook en chilivlokken.

Sinterklaas Pavlova’s met speculaascrème

Een pavlova is een feestelijk gerecht en zeer geschikt voor Sinterklaasavond. Door het toevoegen van speculaascrème en decoraties als pepernoten en marsepein geeft Anna Yilmaz haar versie een Sint-tintje.

Meer recepten

Nog meer kookinspiratie opdoen voor de feestdagen of gewoon voor alle dag? Wij hebben honderden recepten voor u klaar staan ter inspiratie!

(Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.