Le clafoutis van Jonah Freud
Publicatiedatum: 14 november 2018
Paul de Leeuw heeft het kookboekenweekgeschenk geschreven. Hierin staat onder andere een recept uit het kookboek van Jonah Freud, Bon Appétit. Speciaal voor Paul maakt Jonah uit dit kookboek de clafoutis, een warme kersentaart.
Ingrediënten:
- 200 milliliter melk
- 200 milliliter slagroom
- 3 eieren
- 30 gram bloem
- 100 gram suiker
- merg van vanillestokje
- mespuntje zout
- 750 gram kersen of een
- grote pot (circa 700 milliliter)
- kersen, uitgelekt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Klop de melk met de room en de eieren. Meng de bloem met de suiker, het merg van het vanillestokje en het zout. Roer dit door het eimengsel.
Verdeel de ontpitte kersen op de bodem van een ¬ingevette ovenschaal. Giet het beslag erover. Bak de clafoutis 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet de clafoutis warm, bestrooid met poedersuiker.
(Bron: Johan Freud)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
30 gram bloem Moet dat geen 300 gram bloem zijn bij het recept le clafoutis van johan freud
Beste Henri Schmidt, bedankt voor uw reactie. We hebben het nagekeken en wij hebben voor dit recept 30 gram doorgekregen.
Met 30 gram bloem wordt het meer een eier roomkoek.
Zal wel smaken maar inderdaad weinig bloem.