Lamskebab met venkeltzatziki
Kebab betekent letterlijk gebakken vlees en wordt gemaakt van of lams-, kalfs- of kippenvlees gemaakt. Mounir gebruikt lamsgehakt en maakt het op smaak met kaneel-, komijn- en paprikapoeder. De tzatziki maakt hij niet traditioneel met komkommer, maar met venkel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram vastkokende aardappelen
- olijfolie
- peper, zout
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 bosje peterselie
- 500 gram venkel
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 sjalot
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 200 gram lamsgehakt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappels in vieren en kook circa 10 minuten. Giet af en stoom droog. Verspreid de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Pel en hak de knoflook. Hak de peterselie. Snijd de groene topjes van de venkel fijn. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en rasp de venkel grof. Meng de venkel met de yoghurt, de groene topjes en de helft van de knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een klein scheutje olijfolie toe.
Pel en snipper de sjalot. Voeg de kaneelpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, sjalot en de rest van de knoflook en peterselie toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door elkaar.
Verhit de grillpan. Rol met natte handen het vlees om de spiesen en bestrijk met olie. Gril het de kebab in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Verdeel de gebakken aardappels over borden. Leg er een paar lamskebab bij en serveer met de venkeltzatziki.
Eet smakelijk!