Duur 12:01
Gepubliceerd op 20 april 2018

Kruidige tabouleh met sardines

Tabouleh komt uit de Libanese keuken. Het is een salade met een aantal basis ingrediënten zoals bulgur, tomaat en peterselie. De dressing bestaat doorgaans uit olijfolie met citroensap. Maar u kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Sandra maakt tabouleh met sardines.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 120 gram bulgur
  • 1 blikje sardines in olijfolie (a 120 gram)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • Peper, zout
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 0,25 bosje koriander
  • 0,25 bosje peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm de olie uit het blikje sardines. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut. Snijd de courgette in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes. Bak de courgette en tomaten circa 8 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, zout en de chiliflakes. Haal de pan van het vuur. Hak de koriander en peterselie fijn en voeg toe. Giet de bulgur af en voeg toe. Rasp de citroen boven de pan en pers de helft van de citroen boven de pan. Meng alles voorzichtig. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

Verdeel de tabouleh over borden en verkruimel er de sardines boven. Bedruppel hier nog wat olijfolie over. Garneer met een citroenpartje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    miekemg says:

    Ziet er heerlijk uit , ga het morgen maken . haal vandaag de spulletjes in huis.

Bekijk ook

Meer