Duur 12:10
Gepubliceerd op 9 januari 2018

Kruidige bloemkool met kippendijen uit de oven

Kippendijen winnen langzaam terrein. Voorheen werden de dijen geschuwd vanwege het randje vet, tegenwoordig is het juist dat randje vet waarom er vaker kippendijen worden gegeten dan gewone kipfilet. Het voordeel van dit vetrandje is dat de kip lekker mals blijft. Mounir maakt kippendijen in de oven met kruidige bloemkool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 kippendijen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram bloemkool
  • 150 milliliter water
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 0,25 bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de kippendijen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de kippendijen circa 30 minuten.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil en rasp de gember en bak circa 1 minuut mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de roosjes van de bloemkool klein. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het water en de doperwten toe en stoof met de deksel op de pan circa 15 minuten. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Hak de koriander fijn en voeg tweederde toe.

Verdeel de aardappel- en bloemkool over borden. Leg de kippendijen ernaast en bestrooi met de rest van de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (7)

    kookgek says:

    Vandaag gemaakt, alleen zonder aardappels. Ik heb er pompoenspagetti bij gedaan. Het was heerlijk, ik had wel iets teveel vocht!

    Stienepien says:

    Vandaag gemaakt, en ik kan niet anders zeggen dan heerlijk!
    En zeker voor herhaling vatbaar!

      MAX Vandaag says:

      Goed om te horen Stienepien!

    Niek de Smuller says:

    Ik heb de aardappel vervangen door blokjes courgette. Een smakelijke variant !

    Annemarie Meinderts says:

    Vandaag, 13 jan 2020 dit gerecht gemaakt.
    Prima op deze manier bloemkool te eten, lekker pittig. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!!

    CKoBr says:

    Idee is lekker maar vonden het veel te pittig.. had al helft van de kruiden gedaan maar alsnog niet voor ons geschikt. Hoe kan ik het (een stuk) milder maken?

    lowiani says:

    Mounir, dit was werkelijk overheerlijk 😉
    Gemaakt met een zoete aardappel en ik had gisteren verse hummus gemaakt, deze combi smaakte perfect!

Bekijk ook

Meer