Naar cookieinstellingen
Duur 12:10
Gepubliceerd op 9 januari 2018

Kruidige bloemkool met kippendijen uit de oven

Kippendijen winnen langzaam terrein. Voorheen werden de dijen geschuwd vanwege het randje vet, tegenwoordig is het juist dat randje vet waarom er vaker kippendijen worden gegeten dan gewone kipfilet. Het voordeel van dit vetrandje is dat de kip lekker mals blijft. Mounir maakt kippendijen in de oven met kruidige bloemkool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 kippendijen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram bloemkool
  • 150 milliliter water
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 0,25 bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de kippendijen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de kippendijen circa 30 minuten.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil en rasp de gember en bak circa 1 minuut mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de roosjes van de bloemkool klein. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het water en de doperwten toe en stoof met de deksel op de pan circa 15 minuten. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Hak de koriander fijn en voeg tweederde toe.

Verdeel de aardappel- en bloemkool over borden. Leg de kippendijen ernaast en bestrooi met de rest van de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (7)

    kookgek says:

    Vandaag gemaakt, alleen zonder aardappels. Ik heb er pompoenspagetti bij gedaan. Het was heerlijk, ik had wel iets teveel vocht!

    Stienepien says:

    Vandaag gemaakt, en ik kan niet anders zeggen dan heerlijk!
    En zeker voor herhaling vatbaar!

      MAX Vandaag says:

      Goed om te horen Stienepien!

    Niek de Smuller says:

    Ik heb de aardappel vervangen door blokjes courgette. Een smakelijke variant !

    Annemarie Meinderts says:

    Vandaag, 13 jan 2020 dit gerecht gemaakt.
    Prima op deze manier bloemkool te eten, lekker pittig. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!!

    CKoBr says:

    Idee is lekker maar vonden het veel te pittig.. had al helft van de kruiden gedaan maar alsnog niet voor ons geschikt. Hoe kan ik het (een stuk) milder maken?

    lowiani says:

    Mounir, dit was werkelijk overheerlijk 😉
    Gemaakt met een zoete aardappel en ik had gisteren verse hummus gemaakt, deze combi smaakte perfect!

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.