Het recept van de kroningsquiche voor koning Charles.

Kroningsquiche voor koning Charles

Speciaal voor de kroning van koning Charles is er een speciale quiche bedacht. Koning Charles is namelijk gek op quiches en daarom kan een speciale kroningsquiche (of Coronation Quiche) niet ontbreken. Het officiële website van het Britse koningshuis deelt het recept. Robèrt van Beckhoven maakt de quiche in Tijd voor MAX.

Ingrediënten, voor 6 personen

  • Deeg
  • 125 gram gewone bloem
  • Snufje zout
  • 25 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 25 gram reuzel
  • 2 eetlepels melk
  • Of 1 kant-en-klaar korstdeeg van 250 gram

Vulling

  • 125 milliliter melk
  • 175 milliliter double cream (dit is in Nederland moeilijk verkrijgbaar, het is niet 1 op 1 te vervangen. Slagroom komt het dichtst in de buurt. Lees meer hierover in dit artikel.)
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel gehakte verse dragon
  • Zout en peper
  • 100 gram geraspte cheddar kaas,
  • 180 gram gekookte spinazie, licht gehakt
  • 60 gram gekookte tuinbonen of sojabonen

Bereiding deeg

Zeef de bloem en het zout in een kom; voeg de vetten toe en wrijf het mengsel met je vingertoppen tot een zanderige, broodkruimelige textuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng de ingrediënten samen tot een deeg. Dek af en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast.

Bestuif het werkvlak licht en rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de bovenkant van het blik en ongeveer 5 millimeter dik. Bekleed het blik met het deeg en zorg ervoor dat er geen gaten in zitten, anders kan het mengsel gaan lekken. Dek af en laat nog 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de deegbak met bakpapier, voeg bakbonen toe en bak 15 minuten blind, voordat u het bakpapier en de bakbonen verwijdert. Verlaag dan de oventemperatuur tot 160°C.

Vulling bereiden

Klop de melk, room, eieren, kruiden en specerijen door elkaar. Strooi de helft van de geraspte kaas in de blindgebakken bodem, top af met de gehakte spinazie en bonen en kruiden. Giet vervolgens het vloeibare mengsel erover.

Roer het mengsel zo nodig voorzichtig om, zodat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld, maar pas op dat u het deeg niet beschadigd. Strooi de resterende kaas erover. Plaats in de oven en bak gedurende 20-25 minuten tot de quiche goudbruin is.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron en foto: Royal UK)

Geef een reactie