Naar cookieinstellingen
Duur 1:00:35
Gepubliceerd op 19 oktober 2016

Krakelingen van Sarena

Het recept van Sarena is geïnspireerd op Hygge, het Deense woord op comfort en gezelligheid. Ze maakt Deense krakelingen. Wel met haar eigen draai, namelijk met een zelf bedachte vulling met walnotenspijs en cranberryjam. De glazuurlaag is van vanilleglazuur met stukjes walnoot en wat gesuikerde cranberry’s.  Met een kop warme chocolademelk met slagroom is het natuurlijk helemaal hygge.

Ingrediënten:

Ongeveer 500 gram bladerdeeg (2 rollen verse bladerdeeg)

Voor de cranberrycompote

  • 350 gram cranberries
  • 250 gram suiker

Voor het walnotenspijs:r

  • 150 gram walnoten + extra voor garnering
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren

Voor het  vanilleglazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 25 milliliter water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de cranberry’s met de suiker en een scheutje water in een pan. Houd een paar cranberry’s apart voor de garnering. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Doe de cranberrycompote in een kom en laat volledig afkoelen.

Maal de walnoten met de suiker fijn. Houd een paar walnoten apart voor de garnering. Splits de eieren en voeg de eiwitten toe (bewaar de dooiers).  Meng tot het een kleverige pasta is.

Rol de plakken vers bladerdeeg uit. Leg 2 plakken op elkaar en rol ze in de lengte uit zodat u een lange plak krijgt. Verdeel over de hele lengte in het midden van de plak de walnotenspijs (houd aan beide zijden van de vulling een strook bladerdeeg vrij). Verdeel hierover de cranberrycompote. Smeer de vrije delen van het bladerdeeg in met een klein beetje water. Vouw eerst de ene helft van het bladerdeeg over de vulling en vouw daarna de andere helft daar weer overheen. Druk de uiteinden goed dicht en draad deze naar elkaar toe zodat u de vorm van een krakeling krijgt. Smeer de krakeling licht in met de losgeklopte dooiers.

Bak de krakeling 30 minuten op 200 graden. Haal hem daarna uit de oven en laat 15 minuten afkoelen voordat u hem voorzichtig op een rooster legt en volledig laat afkoelen.

Zeef de poedersuiker en meng deze met het vanille-extract en het water. Verdeel het vanilleglazuur over de afgekoelde krakeling. Verdeel hierover de achtergehouden walnoten en cranberry’s.

(Bron: Sarena Solari)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.