Koude sabayon van Robèrt
Een sabayon of schuimige wijnsaus wordt gemaakt van wijn (in dit geval champagne) en eierdooiers. Er bestaat een koude en een warme variant. Robèrt maakt de koude sabayon. Sabayon (zabaglione in het Italiaans), is een klassieker uit de laars van Europa, die ook in ons land menig dessertliefhebber weet te bekoren. Het succes zit in z’n sublieme smaak en in z’n eenvoud: eigeel, suiker, eventueel wat vruchtensap en een lekkere alcoholische drank, meer heb je niet nodig voor een feestelijk nagerecht. Bovendien is sabayon maken niet al te moeilijk.
Ingrediënten:
- 40 gram eidooiers (=2 eieren)
- 30 gram suiker
- 30 ml champagne
- 1 blad gelatine
- 100 gram slagroom
Bereiding:
De gelatine laten weken.
Slagroom tot yoghurtdikte opkloppen en in de koelkast zetten.
Eidooiers in keukenmachine opkloppen.
Suiker met champagne koken en toevoegen aan opgeklopte eidooiers en laten afkoelen.
Gelatine in een beetje water oplossen, toevoegen aan het mengsel en goed vermengen.
Handmatig de slagroom toevoegen en alles tot een homogene massa verwerken.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Moet je de gelatine niet meekoken om het te laten oplossen, ipv toevoegen aan de al wat koudere substantie?
Kan je deze een dag van te voren maken, of word het dan pudding vanwege de gelatine?