Koolsoep

Ingrediënten:

  • 250 gram varkensschouder
  • 2 uien
  • 300 gram gekookte aardappelen
  • ½ witte kool
  • 300 gram aardappelen
  • ½ liter bouillon van een blokje
  • 3 eetlepels margarine
  • tijm
  • kümmel
  • zout en peper

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de gekookte aardappelen en snijd ze in plakken. Verwijder de stronk uit de kool, halveer de halve kool en snipper de kwarten. Doe het bouillonblokje in een kommetje en laat het in wat heet water oplossen.

Doe het vet in een pan met dikke bodem die in de over mag. Leg er een laag uien op en daarop een laag aardappelen. Dan de blokjes vlees en daarop de koolreepjes. Doe er tijm, kümmel, zout en peper naar smaak op. En dan nog een laag van alles. Giet er de bouillon op en vul aan met water tot de bovenste laag groente niet helemaal onder staat.

Zet de pan in de oven en laat 1,5 uur garen met de deksel er op. Niet spieken in de tussentijd. Vlak voor het opdienen bestroiien met fijngehakte peterselie en bieslook.

Neem in plaats van varkensschouder ‘Jagdwurst’.

(Bron: Lizet Kruyff)

Geef een reactie