Naar cookieinstellingen
Koninklijke millefeuilles

Koninklijke millefeuilles van Robèrt van Beckhoven

Millefeuille betekent 1000 laagjes. De term millefeuilles wordt gebruikt als men een in laagjes opgebouwd gebakje bedoelt. Vaak worden die opgebouwd met bladerdeeg, maar in deze technische opdracht maakt Robert een variatie met chocoladelaagjes.

Ingrediënten millefeuilles (voor 6 stuks):

Voor de chocolade:

  • 250 gram pure chocolade
  • 350 gram melkchocolade
  • 250 gram witte chocolade
  • peperkoekkruimels
  • oranje kleurstof voor chocolade
  • knetterchocolade

Voor de crème:

  • 200 gram melk
  • 20 gram suiker
  • 20 gram roompoeder
  • 250 gram boter
  • maizena
  • 1/2 vanillestokje
  • sinaasappellikeur
  • 80 gram basterdsuiker
  • oranje kleurstof

Extra nodig:

  • goudpoeder voor de decoratie
  • 2 maten uitsteekringen
  • 6 plastic velletjes
  • marmeren plaat
  • spuitzak met spuitmondje
  • kwastje
  • plank om de millefeuilles op te presenteren

Bereidingswijze:

Begin met het koken van de banketbakkersroom. Maak daarvoor eerst een klein papje van alleen een scheutje melk en de roompoeder. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Dit met het restant van de melk en suiker koken. Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het roompoederpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe. Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende een paar minuten doorkoken. Laat afkoelen. Dek af met plastic folie om velvorming te voorkomen.

Begin erna met het smelten van de chocola. De witte chocolade maakt u oranje. Tempereer de chocolade en smeer dit uit over de plastic velletjes. Maak 2 velletjes met melkchocolade en peperkoekkruimels. Van de oranje en pure chocolade maakt u 1 velletje. Maak 6x een chocolade vlammetje voor de decoratie. Laat de velletjes uitharden.

Doe de boter en basterdsuiker bij de eerder gemaakte banketbakkersroom en mix dit goed door elkaar. Nu kunt u verder met de chocolade vellen. Als ze hard genoeg zijn steekt u er met de grote ring een rondje uit. Uit dit grote rondje steekt u weer een klein rondje, zodat er een mooie ring ontstaat. Ondertussen is de boter crème klaar. Maak 1/3 hiervan oranje. Voeg ook de sinaasappellikeur toe en roer goed door. Vul een spuitzak met spuitmondje met de witte boter crème en een andere met oranje boter crème.

Maak de plakjes chocolade los van de vellen. Begin met de witte crème zigzaggend op de pure chocolade rondjes te spuiten. Leg er een plakje melkchocolade op en breng hierop de oranje crème aan. Leg hier ook wat knetterchocolade op. En leg hier een plakje melkchocolade op en breng hier weer witte crème op aan.

Leg hier bovenop het laatste oranje rondje. Strijk af met goudpoeder. Maak de gebakjes af met een toefje boter crème en plaats daar de chocolade decoratie op.

Bekijk de video op de website van Heel Holland Bakt of de interactieve video in de app.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, Heel Holland Bakt)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.