Kokossoep met gerookte kip en koriander van Antoine
Publicatiedatum: 12 april 2016
Kokossoep bestaat in allerlei variaties en kan heel veel verschillende ingrediënten bevatten. Die van Antoine Hermans bevat kippendijen, oesterzwammen en koriander!
Ingrediënten (4 personen):
- 1 Spaanse peper
- 2 stengel citroengras (sereh)
- 8 djeroek poeroetblaadjes
- 300 gram kippendijen
- 250 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel olie
- 4 centimeter gemberwortel
- 1 liter kokosmelk
- 1 liter kipbouillon
- 2 el vissaus (nampla)
- 1 theelepel sambal oelek
- 5 eetlepel gesnipperde koriander
- 2 knoflooktenen
- 4 centimeter laos
- 100 gram taugé
- 1 bosui, fijngesneden
Bereiding:
Rook de kippendijen 5 minuten in een rookoven en gaar 10 minuten door in een oven van 180 graden.
Halveer de peper en verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Schil en snijd de gemberwortel en laos fijn.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en open de stengel door een inkeping in het midden (zet de stengel later in z´n geheel in de soep).
Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in niet al te dunne repen.
Verhit de olie in een pan en voeg de peper, citroengras, laos, djeroek peroet en gemberwortel toe en roer het geheel nog 1 minuut.
Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook, peper, citroengras, laos, djeroek peroet en gemberwortel toe en roer het geheel nog 1 minuut.
Roer de kokosmelk en bouillon door het mengsel en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep zachtjes circa 8 minuten koken.
Verwijder de stengel citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de oesterzwammen toe en kook die circa 2 minuten mee. Roer de vissaus en de sambal door de soep.
Snijd de gerookte kip in blokjes en verdeel dit samen met de taugeh en bosui in soepkommen. Schenk de soep in. Bestrooi deze vlak voor serveren met koriander.
Eet smakelijk!