De kokostaart met ananas en een mirror glaze van Rachida.

Kokostaart met mirror glaze van Rachida

Rachida moet in aflevering 2 van Heel Holland Bakt de tent verlaten. Ze is daarom te gast in Tijd voor MAX en maakt een kokostaart met mirror glaze. Dat is een afwerking van de taart, met een mooie (spiegel)glans. Deze taart maakt Rachida vaker en hoort altijd dat het een lekkere taart is.

Op de website van Heel Holland Bakt vertelt Rachida hoe ze het programma heeft ervaren.

Ingrediënten, voor 1 taart van 20 centimeter

Kokosbiscuit

  • 280 gram bloem
  • 330 gram suiker
  • 3 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 6 eiwitten
  • Snufje zout
  • 160 milliliter zonnebloemolie
  • 180 milliliter kokosmelk

Ananascrème

  • 500 gram ananas
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • Snufje zout

Kokoscrème

  • 150 gram santen (vloeistof van gemengde geraspte kokos met warm water, dit wordt vervolgens uitgeknepen, verkrijgbaar bij de toko en supermarkt)
  • 300 milliliter crème fraîche
  • 300 gram roomkaas,
  • 200 gram poedersuiker

Botercrème

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 poedersuiker
  • Vanille essence

Mirror glaze

  • 255 gram suiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 16,5 gram agar agar(geleer- en bindmiddel)
  • 231 milliliter water
  • 173 gram gecondenseerde melk
  • Kleurmiddel naar keuze

Bereiding kokostaart

Kokosbiscuit

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten samen met de zonnebloemolie en kokosmelk op. Mix hierna de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg hierna de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de opgeklopte eiwitten. Vet een springvorm in van 20 centimeter en bak de cake in 30 tot 40 min gaar. Laat hierna helemaal afkoelen.

Kokoscrème

Smelt voor de kokoscrème de santen op een laag vuur.  Voeg dan de crème fraîche erdoor en mix totdat het goed opgenomen is. Voeg dan de roomkaas, een snufje zout en de poedersuiker erbij. Laat de crème een aantal uur in de koelkast opstijven.

Ananascrème

Pureer voor de ananascrème intussen de ananas, suiker en maïzena fijn en breng in een steelpan aan de kook. (Wanneer je ananas uit blik gebruikt, laat je de ananasstukjes eerst goed uitlekken.) Laat een paar minuten doorkoken, zodat de maïzena bindt. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Botercrème

Maak hierna de botercrème door de zachte roomboter langzaam en luchtig op te kloppen samen met de poedersuiker. Laat het zeker 20 minuten zachtjes doorkloppen. Met je duim en wijsvinger test je of je geen korrels meer voelt in de crème.  Voeg hierna vanille essence toe.

Afwerking kokostaart

Snijd de kokosbiscuit 3 keer horizontaal door. Vul de biscuit eerst met een laagje kokoscrème en daarna met de ananascrème. Leg hierop een laag van de biscuit en herhaal deze stappen. Smeer de taart helemaal af met de botercrème en laat het in de vriezer goed afkoelen.

Mirror glaze

Maak hierna de mirror glaze. Meng een beetje water met agar agar en zet opzij. Voeg melk, water en gecondenseerde melk in een pan en breng aan de kook totdat de suiker is gesmolten. Voeg hierna het agar agar papje toe en blijf goed roeren. Doe de chocoladestukjes in de pan en blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten.

Verdeel de mirror glaze over een 4 tal bakjes en voeg kleurstof naar keuze toe. Hierna voeg je alle kleuren in 1 schenkkan. Haal de taart uit de vriezer en giet de mirror glaze over de taart heen.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Rachida)

Geef een reactie