Naar cookieinstellingen
De kokostaart met ananas en een mirror glaze van Rachida.

Kokostaart met mirror glaze van Rachida

Rachida moet in aflevering 2 van Heel Holland Bakt de tent verlaten. Ze is daarom te gast in Tijd voor MAX en maakt een kokostaart met mirror glaze. Dat is een afwerking van de taart, met een mooie (spiegel)glans. Deze taart maakt Rachida vaker en hoort altijd dat het een lekkere taart is.

Op de website van Heel Holland Bakt vertelt Rachida hoe ze het programma heeft ervaren.

Ingrediënten, voor 1 taart van 20 centimeter

Kokosbiscuit

  • 280 gram bloem
  • 330 gram suiker
  • 3 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 6 eiwitten
  • Snufje zout
  • 160 milliliter zonnebloemolie
  • 180 milliliter kokosmelk

Ananascrème

  • 500 gram ananas
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • Snufje zout

Kokoscrème

  • 150 gram santen (vloeistof van gemengde geraspte kokos met warm water, dit wordt vervolgens uitgeknepen, verkrijgbaar bij de toko en supermarkt)
  • 300 milliliter crème fraîche
  • 300 gram roomkaas,
  • 200 gram poedersuiker

Botercrème

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 poedersuiker
  • Vanille essence

Mirror glaze

  • 255 gram suiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 16,5 gram agar agar(geleer- en bindmiddel)
  • 231 milliliter water
  • 173 gram gecondenseerde melk
  • Kleurmiddel naar keuze

Bereiding kokostaart

Kokosbiscuit

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten samen met de zonnebloemolie en kokosmelk op. Mix hierna de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg hierna de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de opgeklopte eiwitten. Vet een springvorm in van 20 centimeter en bak de cake in 30 tot 40 min gaar. Laat hierna helemaal afkoelen.

Kokoscrème

Smelt voor de kokoscrème de santen op een laag vuur.  Voeg dan de crème fraîche erdoor en mix totdat het goed opgenomen is. Voeg dan de roomkaas, een snufje zout en de poedersuiker erbij. Laat de crème een aantal uur in de koelkast opstijven.

Ananascrème

Pureer voor de ananascrème intussen de ananas, suiker en maïzena fijn en breng in een steelpan aan de kook. (Wanneer je ananas uit blik gebruikt, laat je de ananasstukjes eerst goed uitlekken.) Laat een paar minuten doorkoken, zodat de maïzena bindt. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Botercrème

Maak hierna de botercrème door de zachte roomboter langzaam en luchtig op te kloppen samen met de poedersuiker. Laat het zeker 20 minuten zachtjes doorkloppen. Met je duim en wijsvinger test je of je geen korrels meer voelt in de crème.  Voeg hierna vanille essence toe.

Afwerking kokostaart

Snijd de kokosbiscuit 3 keer horizontaal door. Vul de biscuit eerst met een laagje kokoscrème en daarna met de ananascrème. Leg hierop een laag van de biscuit en herhaal deze stappen. Smeer de taart helemaal af met de botercrème en laat het in de vriezer goed afkoelen.

Mirror glaze

Maak hierna de mirror glaze. Meng een beetje water met agar agar en zet opzij. Voeg melk, water en gecondenseerde melk in een pan en breng aan de kook totdat de suiker is gesmolten. Voeg hierna het agar agar papje toe en blijf goed roeren. Doe de chocoladestukjes in de pan en blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten.

Verdeel de mirror glaze over een 4 tal bakjes en voeg kleurstof naar keuze toe. Hierna voeg je alle kleuren in 1 schenkkan. Haal de taart uit de vriezer en giet de mirror glaze over de taart heen.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Rachida)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.