Kokos-chocoladecake van Sarena
De kokos-chocoladecake van Sarena bestaat uit verschillende lagen. Het is even een puzzel om het schaakbordmotief in de cake te krijgen. In bovenstaande instructievideo legt Sarena uit hoe u de cakes op de juiste manier kunt snijden om het schaakbordmotief te creëren.
Ingrediënten:
Kokoscake
- 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 250 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 250 gram bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 250 milliliter kokosmelk
Chocoladecake
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter
- 275 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 200 gram bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
Mascaroncrème
- 500 gram mascarpone
- 400 milliliter (1 blikje) gecondenseerde melk
- 200 gram witte chocolade
Garnering
- 50 gram geraspte kokos
Bereiding:
Vet 2 ronde bakvormen van 18 cm in en bestuif ze licht met bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop voor de kokoscake de suiker met boter romig. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, deze heb je straks nodig. Voeg een voor een de dooiers toe aan het botermengsel en meng goed. Zeef in een kom de bloem met het bakpoeder en de zout. Voeg om en om een lepel bloem en een scheut kokosmelk toe aan het botermengsel terwijl u op middelhoge snelheid blijft kloppen. Eindig met de bloem.
Klop de eiwitten op tot u stevige pieken heeft. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over twee bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven voor 50-55 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Leg ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Maak de bakvormen schoon en vet ze opnieuw in.
Smelt voor de chocoladecake de pure chocolade met de boter au-bain-marie. Klop in een kom de suiker met de eieren luchtig. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en spatel dit door het beslag. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over twee bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven voor 50-55 minuten of tot een tandenstoker en er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Leg ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Smelt voor de mascarponecrème de witte chocolade met de gecondenseerde melk au-bain-marie. Laat dit volledig afkoelen en klop dit vervolgens door de mascarpone tot u een gladde en stevige crème heeft.
Snijd alle cakes aan de bovenkant recht zodat ze allemaal even hoog zijn. Steek of snijd vervolgens uit alle vier cakes een cirkel van een doorsnede van 12 cm en steek daaruit een kleinere cirkel met een doorsnede van 6 cm. Haal de cirkels uit elkaar en zet ze weer in elkaar zodat u weer vier cakes krijgt met om en om een donkere en een lichte cirkel. (zie bovenstaande instructievideo voor hoe u dat precies moet doen)
Bestrijk de eerste cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hierop een tweede cake. Let er hierbij op dat de kleur van de buitenste cirkel verschilt van de eerste cake. Bestrijk ook deze cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hier de derde cake bovenop, waarbij u weer oplet dat de kleur van de buitenste cirkel verschilt van de cake eronder. Bestrijk ook deze cake met een dunne laag mascarponecrème en leg hier de laatste cake bovenop. Bestrijk de hele cake met de overgebleven mascarponecrème en bestrooi hem met de geraspte kokos.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Compliment, de taart ziet er heel feestelijk uit.
Ga zeker uitproberen.???