Recept van Sandra Ysbrandy: zelfgemaakte granola.

Koken met Sandra: zelfgemaakte granola

Wij Nederlanders ontbijten graag met zoetigheden. Denk aan hagelslag op brood of aan muesli, cruesli of granola door de yoghurt of kwark. Maar in sommige ontbijtgranen zit veel suiker. Daarom raadt Sandra Ysbrandy aan om uw eigen granola te maken. Dan weet u precies wat u binnenkrijgt.

Het recept is voor een voorraadje zelfgemaakte granola.

Ingrediënten

  • 300 gram havervlokken
  • 200 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram hennepzaad

Bereiding zelfgemaakte granola

Verwarm de oven voor op 140 graden. Schep de havervlokken, noten, appelstroop, kaneel en kokosolie door elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Laat de granola afkoelen en schep de abrikozen, het lijnzaad en hennepzaad erdoor. Lekker met volle yoghurt of kwark en vers fruit.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Bekijk hier het fragment terug. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie