Koken met Sandra: walnoot bolognese.

Koken met Sandra: walnoot bolognese

De klassieke pasta bolognese wordt gemaakt met ui, winterpeen, bleekselderij en gehakt. Maar Sandra Ysbrandy maakt haar eigen (vegetarische) versie. Zij maakt hem met walnoten en kastanjechampignons.

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 100 gram walnoten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 200 gram wortel, in kleine blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik groene linzen
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Peper en zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 300 gram volkoren spaghetti

Extra nodig:

  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding walnoot bolognese

Hak de walnoten, champignons, gedroogde tomaten, paprikapoeder en oregano in de keukenmachine tot een grof mengsel.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg knoflook, bleekselderij en wortel toe. Na 5 minuten doe je het walnotenmengsel erbij, de gepelde tomaten en linzen. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg een scheut water toe als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met balsamico azijn, peper en zout.

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een diep bord en schep de saus erop. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reactie

    taroeskaja says:

    Geweldig alternatief voor de gewone gehakt bolognese. Ik gebruikte de droge gedroogde tomaten. Oppassen dat dat niet te veel gaat overheersen. Belangrijk is ook dat het mengsel van noten en champignons grof blijft . Anders wordt het zo’n pap.