Koken met Sandra: sushi omelet met gerookte zalm
Publicatiedatum: 11 juli 2024
Waar sushi normaal gesproken met rijst wordt gemaakt, maakt Sandra Ysbrandy nu een versie met omelet. Hiermee rolt u de ingrediënten op, als het ware een wrap. Mocht u een van de ingrediënten niet lusten, kunt u natuurlijk ook variëren.
Ingrediënten, voor 2 personen:
- 2 eetlepels sesamzaad (+ extra om te garneren)
- 2 stengels bosui
- 4 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- Een kwart komkommer
- 200 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 2 nori vellen
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 takjes koriander
Bereiding sushi omelet
Rooster het sesamzaad 2 minuten. Laat afkoelen op een bord.
Snijd voor de omelet de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren los. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de helft van de bosui 1 minuut. Schenk de helft van het losgeklopte ei erin met de helft van het sesamzaad en bak gaar. Maak zo nog 1 omelet.
Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
Leg de omeletten op je snijplank. Leg op elke omelet een norivel met de ruwe kant naar boven erop. Verdeel de komkommer, zalm en avocado erover. Rol op en snijd in dikke schuine plakken.
Garneer met koriander en sesamzaad. Serveer met sojasaus.
Tip van Sandra Ysbrandy
Deze sushi omelet is een heerlijk ontbijt of lunch maar kunt u ook als avondmaaltijd eten. Serveer de omelet dan met zilvervliesrijst of volkoren noodles.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er wordt al geschreven dat sushi met rijst is, waarom zou je een omelet zonder rijst dan sushi (willen) noemen? Dat is het dus niet. Noem het gewoon een omelet.