Spinaziesalade met Parmezaanse kaas van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: spinaziesalade met Parmezaanse kaas

Spinazie bevat 3 belangrijke vitamines: vitamine A, K en B9 (ook wel foliumzuur genoemd). Goed om dus regelmatig te eten. Deze spinaziesalade met Parmezaanse kaas van Sandra Ysbrandy maakt het makkelijk om uw dagelijkse portie groenten binnen te krijgen!

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 50 gram pecannoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 500 gram groene asperges
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 100 gram baby spinazie
  • 0,5 citroen
  • 80 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze spinaziesalade

Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten 3 minuten. Schud op een bord, laat afkoelen en hak grof.

Snijd intussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 3 centimeter. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in vieren.

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de knoflook, ui en champignons 5 minuten. Voeg de asperges toe en bak 5 minuten mee. Blus de groenten af met balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie over een schaal, pers de citroen erover uit en een scheutje extra vierge olijfolie. Hussel de spinazie, schep de groenten erop en schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller erover.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reactie

    bert59 says:

    Spinaziesalade???? Wanneer je een keer blaast is alle (100 gram wel!!!) Spinazie verdwenen.
    Groene asperges salade met een vleugje spinazie.
    Wat een domme titel.