Koken met Sandra: sinaasappeltaart met yoghurtglazuur en hazelnoten.

Koken met Sandra: sinaasappeltaart met yoghurtglazuur en hazelnoten

Het is feest! Want het radioprogramma Lunch Lekker met Daniel Dekker bestaat op 5 oktober precies 3 jaar. En daarom maakt Sandra Ysbrandy deze week een taart in Koken met Sandra. Maar dan uiteraard wel een gezondere versie, want daar is Sandra van. Het is een sinaasappeltaart met yoghurtglazuur en hazelnoten.

Ingrediënten, voor 1 taart (8 tot 10 personen):

  • 2 biologische sinaasappels
  • 50 gram gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
  • 6 eieren
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)
  • 6 eetlepels honing
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram ongezouten ongebrande notenmix
  • 1 eetlepels kokosolie
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 50 gram gehakte hazelnoten

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Springvorm (⌀ 24 cm)
  • Satéprikker
  • Fijne rasp

Bereiding sinaasappeltaart

Kook 1 sinaasappel 1 uur in ruim kokend water. Giet de sinaasappel af, snijd doormidden en verwijder de pitten. Maal de sinaasappel met de abrikozen in een keukenmachine fijn en laat in de keukenmachine afkoelen.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Voeg de eieren, amandelmeel, bakpoeder, honing, noten en rozijnen toe aan de keukenmachine en maal tot alles goed gemengd is.

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met kokosolie. Verdeel het beslag erover en bak in circa 30 minuten in de oven goudbruin en gaar (de cake is gaar als je er met een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt). Laat de taart afkoelen.

Meng intussen de zuivelspread met de yoghurt tot een glad mengsel. Verwijder de springvorm en schuif de taart op een bord of plateau. Smeer de bovenkant in met de glazuur en strooi de gehakte hazelnoten erover. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erover.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie