Reuzerösti met komkommersalade en yoghurtdressing.

Koken met Sandra: reuzerösti met komkommersalade

Rösti is een aardappelkoek die uit Zwitserland komt. Het is geraspte aardappel, die gebakken wordt in een koekenpan. Sandra Ysbrandy maakt een reuzerösti met pastinaak, in plaats van aardappel. Met een lekkere yoghurtdressing en komkommersalade erbij.

Ingrediënten, voor 4 personen:

Reuzerösti

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 400 gram spinazie
  • 750 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 4 eieren

Yoghurtdressing

  • 200 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0,5 citroen
  • 20 sprietjes bieslook
  • 5 takjes platte peterselie
  • 5 takjes dille
  • peper en zout

Komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze reuzerösti

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een zeef en duw met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.

Schil intussen de pastinaak en rasp samen met 1 ui grof. Schep de pastinaak, ui, spinazie, het amandelmeel en de eieren door elkaar. Verwarm de rest van de olijfolie in de koekenpan. Verdeel het mengsel en duw met de achterkant van een lepel plat. Bak de rösti 10 minuten op laag vuur.

Maak de yoghurtdressing

Doe intussen de Griekse yoghurt met de olijfolie in een kommetje. Pers de citroen erboven uit. Snijd het bieslook, de peterselie en dille fijn en roer erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Is de dressing te dik? Verdun hem eventueel met een scheutje water.

Komkommersalade maken

Schaaf intussen de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten tot de zaadlijst. Snijd de tweede ui en knoflook fijn. Schep de komkommer, fijngesneden ui en knoflook om met 4 eetlepels yoghurtdressing.

Reuzerösti afmaken

Keer de rösti met behulp van een deksel of bord om, schuif terug in de pan en bak de andere kant nog 10 minuten. Schuif de rösti op een schaal en serveer met de komkommersalade.

Bewaartip

In de koelkast kunt u de yoghurtdressing, in een luchtdicht afgesloten potje of flesje, 3 tot 5 dagen bewaren.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie