Koken met Sandra: pompoen appelpannenkoekjes
Publicatiedatum: 28 november 2024
Zoekt u een lekker herfstig ontbijt- of lunchgerecht? Maak dan eens deze pompoen appelpannenkoekjes van Sandra Ysbrandy! De pompoen en appel maken het een op en top herfstgerecht.
Ingrediënten, voor 2 personen:
- 200 gram pompoenblokjes
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 3 appels
- 200 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 0,5 theelepel baksoda
- 0,5 theelepel appelazijn
- 2 eetlepels roomboter
- 4 eetlepels cottage cheese
Bereiding pompoen appelpannenkoekjes
Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Verhit intussen een ruime koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 minuten. Snijd 2 appels in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
Giet de pompoen af en schep in een keukenmachine of blender. Voeg de amandelmeel, eieren, baksoda, azijn en een snufje zout toe en maal fijn. Schep de appelblokjes door het beslag.
Smelt steeds een klontje boter in de koekenpan en bak ongeveer 8 pannenkoekjes in 10 minuten rondom gaar.
Snijd intussen de laatste appel in partjes. Smelt (als de pannenkoekjes klaar zijn) nog een klontje boter in de pan en bak de appelpartjes in 5 minuten goudbruin.
Verdeel de cottage cheese, gebakken appel en pompoenpitten over de pannenkoekjes. En klaar zijn uw pompoen appelpannenkoekjes!
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)