Een pitabroodje gevuld met oesterzwammen shoarma.

Koken met Sandra: pitabroodje met oesterzwammen shoarma

Wie een vegetarisch alternatief zoekt voor shoarma, kan heel goed oesterzwammen gebruiken. Door ze te scheuren, krijgt u zo’n beetje dezelfde structuur als de vleesvariant.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 500 gram oesterzwammen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 sjalotje
  • 5 gram munt
  • 5 gram platte peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 300 gram Griekse yoghurt 10 procent vet
  • 4 volkoren pita’s
  • 50 gram babyspinazie

Benodigdheden

  • Bakpapier

Bereidingswijze oesterzwammen shoarma

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Scheur de oesterzwammen in repen. Rasp 2 teentjes knoflook fijn. Meng de oesterzwammen, knoflook, olijfolie, chilisaus, paprikapoeder, worcestersaus en cayennepeper in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 18 tot 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Rasp intussen de rest van de knoflook fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Pluk de munt van de takjes en snijd samen met de peterselie fijn. Meng de knoflook, sjalot, munt, peterselie en kappertjes met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bak de pita’s ongeveer 5 minuten in de oven en snijd de pita’s open. Verdeel de spinazie, oesterzwammen en yoghurtsaus erover.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie