Koken met Sandra: Piña Colada smoothie
Publicatiedatum: 13 juli 2023
Een vrolijke mocktail (cocktail zonder alcohol) met ananas, banaan en venkel. Supergezond om ook groenten toe te voegen aan een smoothie en de anijsachtige smaak combineert perfect bij het fruit. De kurkuma of geelwortel geeft de Piña Colada smoothie een zonnige gele kleur!
Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen
- 150 gram cashewnoten
- 0,5 ananas
- 1 banaan
- 1 venkel
- 2 centimeter gember
- 1 limoen
- 500 milliliter kokoswater
- 50 gram geraspte kokos
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel fijngemalen peper
Extra benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze Piña Colada
Zet de noten onder met heet water. Schil intussen de ananas en snijd in grove stukken. Pel de banaan en breek in stukken. Verwijder de harde stelen en de onderkant van de venkel en snijd in grove stukken. Schil de gember.
Giet de noten af en doe in een blender. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers de vrucht erover uit. Voeg de ananas, banaan, venkel, gember, kokoswater, geraspte kokos, kurkuma en peper toe en maal fijn. Zet in de koelkast om ijskoud te worden.
Verdeel de smoothie over 4 (of 6) glazen en serveer direct.
Tip: serveer de smoothie eventueel met ijsklontjes
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Luister hier het fragment terug. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto: Omroep MAX)