Koken met Sandra: overnight speculaas n’oats met gebakken appeltjes
Publicatiedatum: 5 december 2024
Overnight oats is een goed ontbijt om de dag mee te starten. Doordat u het de avond ervoor al maakt, hoeft u het ’s ochtends alleen nog maar uit de koelkast te pakken. Deze versie van Sandra Ysbrandy bevat geen havermout en wordt daarom n’oats genoemd: no oats.
Ingrediënten
- 4 eetlepels hennepzaad
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1 eetlepel notenpasta
- 2 theelepels chiazaad
- 200 milliliter amandelmelk (ongezoet)
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 appel
- 1 eetlepel koksolie
- 40 gram gehakte walnoten
Extra nodig
- 2 afsluitbare potjes (van ongeveer 500 milliliter)
Bereidingswijze overnight speculaas n’oats
Verdeel de hennepzaad, lijnzaad, geraspte kokos, notenpasta, chiazaad, amandelmelk en 1 theelepel speculaaskruiden over 2 potjes en roer goed door. Dek af en zet minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast.
Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de appel 5 minuten. Bestrooi met de rest van de speculaaskruiden en bak nog 1 minuut. Verdeel de appel over de overnight n’oats en garneer met de walnoten.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)