Koken met Sandra: linzenwraps met honing-fetadip
Publicatiedatum: 20 juni 2024
Linzen zijn peulvruchten, die veel gebruikt worden in de Turkse, Marokkaanse en Indiase keuken. Het is een goede vleesvervanger. Sandra Ysbrandy maakt er deze week linzenwraps van, met een honing-fetadip. Lekker als tussendoortje of vooraf bij een diner.
Ingrediënten, voor 2 tot 4 personen
- 150 gram linzen
- 100 gram feta
- 1 teentje knoflook
- 100 gram Griekse yoghurt
- 4 eetlepels honing
- 15 gram geroosterd sesamzaad
- 1 theelepel chilivlokken
Benodigdheden
- Hakmolentje
- Blender
Bereiding linzenwraps met honing-fetadip
Doe de linzen in een kom, voeg 300 milliliter water toe en laat minimaal 3 uur wellen.
Maal intussen de feta, knoflook en Griekse yoghurt in een hakmolentje fijn. Breng op smaak met peper.
Schep de linzen met het vocht en een snuf zout in de blender en pureer tot een dun beslag.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op hoog vuur. Schep een soeplepel van het linzenmengsel in de pan en wentel tot een pannenkoek. Bak in 5 minuten per kant op middelhoog vuur gaar (heb vertrouwen in het proces, de wrap bakt na ongeveer 5 minuten echt los en dan kunt u hem eenvoudig omdraaien). Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.
Verwarm intussen de honing, chilivlokken en een klein snufje zout op laag vuur.
Verdeel het yoghurtmengsel over een schaal en lepel de warme chili-honing erover. Bestrooi met geroosterd sesamzaad. Serveer hier de linzenwraps bij.
Tips
Serveer met rauwe groenten zoals komkommersticks en snackworteltjes. Verdubbel eventueel de hoeveelheid linzen en water en maak een voorraadje linzenwraps. Bewaar in een luchtdicht bakje of ziplockzakje in de koelkast.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)