Recept van Sandra Ysbrandy: Kipballetjes met courgettefriet en pompoen-tomaatpuree.

Koken met Sandra: kipballetjes met courgettefriet en pompoen-tomaatpuree

Een recept vól met groenten. Dat zijn deze kipballetjes met courgettefriet en pompoen-tomatenpuree van Sandra Ysbrandy. Lekker, als u eens iets anders wilt proberen!

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 400 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 courgettes
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ wat extra om te garneren)
  • 1 flespompoen
  • 3 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes basilicum

Extra nodig

  • Keukenmachine
  • Rasp
  • Pureestamper

Bereidingswijze kipballetjes

Giet de kikkererwten af. Maal de kikkererwten, kipgehakt, knoflook, oregano, peper en zout in een keukenmachine fijn. Rol met vochtige handen van het kipmengsel ongeveer 16 kipballetjes ter grootte van een walnoot. Leg op een bord en zet in de koelkast tot gebruik.

Maak de courgettefriet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes tot frieten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Wentel de courgette door de kaas en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten in de oven.

Pompoen-tomatenpuree

Halveer intussen de pompoen in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de tomaten in parten. Zet de pompoen met de tomaat net onder met water. Breng aan de kook en kook in 10 minuten met de deksel op de pan gaar.

Maak het gerecht af

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de kipballetjes in 10 minuten rondom gaar.

Giet de pompoen met de tomaat af en doe terug in de pan. Voeg 2 eetlepels olie toe en stamp met de pureestamper fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de pompoen-tomaatpuree op 4 borden. Verdeel de courgettefriet en de kipballetjes erover. Rasp nog wat Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicumblaadjes.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie