Eetbare kerstkrans met cherrytomaat en Hollandse garnaaltjes.

Koken met Sandra: kerstkrans met cherrytomaat en Hollandse garnaaltjes

Zoekt u nog een lekker én mooi hapje om te serveren met kerst? Maak dan deze eetbare kerstkrans met cherrytomaat, pesto en Hollandse garnaaltjes van Sandra Ysbrandy. Een waar plaatje op het bord. Lekker als voorgerecht!

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 4 of 8 plakken bladerdeeg of filodeeg
  • 1 ei

Voor de pesto

  • 20 blaadjes basilicum
  • 1 knoflook
  • 15 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 limoensap en rasp
  • 25 milliliter extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Voor de opmaak

  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 2 burrata bollen
  • 250 gram Hollandse garnalen

Extra nodig

  • Steekring of bord
  • Juliennesnijder
  • Spuitzak
  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding kerstkrans

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Snijd met behulp van een steekring of bord 4 rondjes van ongeveer 13 centimeter doorsnede uit iedere bladerdeegplak. Snijd met behulp van een kleine steekring of glaasje van ongeveer 6 centimeter doorsnede nog een rondje uit de plak zodat een krans ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg om te voorkomen dat het in de oven gaat rijzen. Klop het ei met een vork los in een kommetje en bestrijk met losgeklopt ei. Bak goudbruin in 10 minuten.

Pureer alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een kom. Roer er 1 eetlepel pesto doorheen.

Snijd met de juliennesnijder een paar lange spaghettislierten van de schil van de courgette. Heb je geen juliennesnijder? Snijd dan met een kaasschaaf een lange plak van de courgette en snijd vervolgens met een mes in lange spaghettislierten.

Pureer de burrata in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde crème. Doe in een spuitzak of diepvrieszakje waar je een puntje vanaf knipt.

Beleg de bladerdeegkransen met cherrytomaatjes. Leg met het snijvlak naar beneden. Leg de courgetteslierten er als slingers bovenop. Spuit dotjes burrata-crème tussen de tomaten en courgette. Garneer met Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met zwarte peper en Parmezaan. Versier met basilicumblaadjes.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie